İkinci ve üçüncü doz aşı miktarı 62 milyona ulaştı

İkinci ve üçüncü doz aşı miktarı 62 milyona ulaştı


 Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 62 milyon 402 bin 765'e ulaştı. İstanbul'da 11 milyon 383 bin 732, Ankara'da 5 milyon 89 bin 495, İzmir'de ise 4 milyon 188 bin 650 doz aşı yapıldı. Son 24 saatte ise 229 bin 582 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 918 kişinin testi pozitif çıktı, 35 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 5 bin 84 oldu. Öte yandan milyonlarca kişi bayram tatili için yola çıkarken, uzmanlardan koronavirüs salgınıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...

 Dünya genelinde yeni tip koronavirüse karşı uygulanan aşılar, 3 milyar 570 milyon dozu aştı. Türkiye’de ise uygulanan toplam aşı sayısı 62 milyonu geçti. Tatilde tedbirli olunması uyarısında bulunan Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, (TÜSAD) uzun bayram tatiline çıkanlara çift doz aşı olmalarını salık verdi.

TÜSAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Onur Turan, çift doz aşılamanın tamamlanmasının virüsün varyantlara karşı daha çok koruyacağını ve toplumsal bağışıklığı arttırarak hastalanma riskini azaltacağını söyledi.
Aşı ayrıca bulaş riskini aza indirgeyecektir” diyen Turan, "Sağlıklı ve mutlu bir tatil süreci geçirmemiz için, çift doz aşımızı yaptırmalı, maske, mesafe, hijyen kurallarına da mutlaka uymalıyız” diye konuştu.
Tatil yeri seçiminde daha sakin ve izole yerleri tercih edilmesiyle riskin azaltılabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Muzaffer Onur Turan, dikkat çeken şu önerilerde bulundu:

Delta varyantı, şu ana dek tanımlananlar içerisinde en hızlı ve kolay bulaşabilen varyant. Bu nedenle yurt dışından gelen turistlerin çoğunlukta bulunduğu, kalabalık otel ve konaklama yerleri Kovid-19 açısından riskli ortamlar olabilir.

Bakan Koca, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, çalışmaya 2 doz Sinovac aşısı yapılıp 2’nci dozun üzerinden 90 gün geçen 18-59 yaş arası gönüllülerin katıldığını belirterek, “Yerli aşının sonuçlanmasına destek için zemin kat aşı birimine bekliyoruz” dedi. Koca, gönüllülerin 0312 552 60 19 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabileceklerini belirtti.

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ