Şile Belediyesi Çocukların Yanında!

Şile Belediyesi Çocukların Yanında!

Şile Belediyesi Çocukların Yanında!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Anadolu Masalları Projesi kapsamında, Anadolu Masal Okulu, Şile Ubeyli Mahallesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya; Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Ergar, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, kurum müdürleri hazır bulunduğu törende,  Şile Belediyesi Müzik okulu öğrencileri müzik dinletisi performansı sergiledi. Açılış töreninde söz alan konuşmacılar Anadolu Masal Okulu ile Anadolu masallarımızın yeni nesillerle buluşmasının önemine vurgu yaptı.

Şile Belediyesi’nin Eğitim Destekleri Hız Kesmiyor
Şile Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte farklı ve heyecan verici bir eğitim çalışmasının daha sonuna geldi. Şile Ubeyli Mahallesi’nde faaliyete başlayan İstanbul Anadolu Şile Masal Okulu, 2850 metrekare arazi üzerine kurulu ve 260 metrekare kapalı alana, geniş bir bahçeye ve ferah dersliklere sahip. 

Çocuklara Geleneksel Masallar Anlatılacak
Çocukların yeni eğitim alanlarından biri olarak hayata geçirilen Masal okulunda öğretmenler, çocuklara geleneksel masallar anlatırken, çocuklar ise çeşitli atölyelerde eğitimler alarak hem kaybolmaya yüz tutmuş masallar canlandırılacak hem de çocuklar çeşitli etkinlikler yaparak el becerileri geliştirilmiş olacak. Çocukların uzman eğitimciler gözetiminde, çok yönlü yetişeceği Şile Ubeyli Masal Okulu’nun ilçe eğitim atmosferine farklı ve yapıcı bir hava kazandırması öngörülüyor.

Başkan İlhan Ocaklı: “Önemli Olan Çocukların Gönül Dünyasına Hitap Edebilmek!"
Törende konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı; “Masallar, çocukluk hatıralarımızda ‘Bir varmış bir yokmuş…’ diye başlamasıyla yer edinmiş vazgeçilmezimiz olan ilk özel anılarımızdır.  İlki, Üsküdar Validebağ’da başlatılan bu proje, bizlere önerildiğinde en çok etkilendiğimiz unsur, İstanbul Masal Okulu'muzun çocuk kültürü, eğitimi, edebiyatı ve sanatın bir bütün olarak ele alındığı yepyeni ufuklar çizecek olması oldu. Şile Belediyesi olarak biz yapılması gereken fiziksel işleri yaptık ancak bence daha anlamlı ve önemli olanı çocukların gönül dünyasına hitap ediyor olabilmek." dedi. 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ