Bu Millet Eğilmez, Türkiye Geçilmez

Bu Millet Eğilmez, Türkiye Geçilmez

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde; motosikleti üzerinde şehit olan demokrasi şehidimiz Yılmaz Ercan ve bütün şehitlerimizin aziz hatırası için İstanbul Valiliği tarafından 251 motosikletli ile anma programı düzenlendi.

Ayasofya Meydanı’nda başlayan programda; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Dünya Superbike Şampiyonası yarışçılarından Milli Motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu ile 15 Temmuz Şehidi Batuhan Ergin’in babası Ahmet Ergin ve annesi Deniz Ergin’in de aralarında bulunduğu 251 motosikletli, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne hareket etti.

Ayasofya Meydanı’ndaki başlangıç noktasında değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, şehitlerimizin gönlümüzde ayrı bir yeri olduğunu belirterek “İsimleri bugün tişörtümüzde yazılı ama sadece yazı ile değil, onlara minnettarlığımız gönlümüzde yazılı. Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından hareket eden 251 motosikletli Avrasya Tüneli ve Uzunçayır Köprü Dönüşü’nden geçerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ulaştı.

Vali Yerlikaya, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Şehidimiz Yılmaz Ercan’ın şehadete yürüdüğü noktada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Bu Millet Eğilmez, Türkiye Geçilmez”

Vali Yerlikaya açıklamasında, “15 Temmuz ihanet gecesinin, ülkemizi işgal etme hadsizliğinin karşısında milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile milyonlar, caddelere, sokaklara, meydanlara, hava limanlarına akın etti. Millet devletine, bayrağına, vatanına, ezanına, namusuna, istiklaline ve istikbaline Allah’ın izni ile sahip çıktı.” dedi.

15 Temmuz’da motosikleti üzerinde şehit olan Yılmaz Ercan’ın yaşamından kesitler paylaşan Vali Yerlikaya, Ercan’ın bir motosiklet sevdalısı olduğunu belirterek; 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehit olan kahramanların şehadete yürüyüş hikâyelerini anlattı.

15 Temmuz gecesi, milletimizin birlik olduğunu belirten Vali Yerlikaya, “Dünya tarihi bunu yazdı. Artık herkes, tüm dünya, dost düşman biliyor ki bu millet eğilmez, Türkiye geçilmez.” ifadeleriyle 251 şehidi rahmet ve şükranla bir kez daha andığını vurguladı.

Vali Yerlikaya, programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Vali Yerlikaya’nın açıklamalarının ardından 15 Temmuz şehitlerimiz için hatim duası yapıldı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın duasının ardından motosiklet kullanarak Şehitlerimizin çeşitli şehirlerdeki kabirlerini ziyaret eden ve Kuran-ı Kerim’i hatmeden Müezzin Abdullah Özkan tarafından hatim duası okundu.

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ