Canlarla Oruç açtı

Canlarla Oruç açtı

 

 Muharrem ayı nedeniyle tüm Cemevleri’nde oruç açma lokmaları paylaşılıyor. Muharrem ayında tutulan Yas-ı Matem oruçların da paylaşılan lokmalar ile oruçlar açılıyor. Pandemi kuralları ve hava sıcaklıkları nedeni ile açık havada gerçekleştiriliyor.
Sancaktepe Sarıgazi Cemevi’nde düzenlenen  oruç açma proğramına sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz ve Hasan Kamal, İlçe Müftüsü Muammer Turan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adnan Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Başan, Belediye Meclis Üyesi Necati Erkek, Muhtar Nilüfer Kantekin, Muhtar Mustafa Aslantaş ve Muhtar Cansu Akdağ katıldı.
 
Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü ; “ Bu gün canlarla birlikte lokmalarımızı paylaştık. Muharrem Ayı’nda tutulan oruçları ve edilen duaları Allah kabul etsin. Muharrem ayı Ehli-Beyit âşıkları olan Aleviler için çok önemli bir aydır. Bu ay Oruç ayıdır. Bu ay matem ayıdır. Bu ayda Mümin Canlar oruç ve Matem tutarak İbadetlerini yerine getirirler” dedi. Başkan Döğücü,  “10 Muharrem bugün büyük bir matem günüdür. İnsanlığın yaşadığı en korkunç günlerden biridir. Başta Sevgili Peygamberimizin koklamaya kıyamadığı çiçeği, biricik torunu Hz. Hüseyin olmak üzere, Kerbela’da şehit olan Ehl-i Beyt’i rahmetle anıyor, Allah hepimizi şahitliklerine mazhar kılsın diyorum ” dedi.
Öte yandan Sancaktepe Belediye  başkanı Av.Şeyma Döğücü sosyal medya hesaplarından^da konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak ,
"Sarıgazi Cemevi’ndeyiz ,İlçe Kaymakamımız Adnan Çakıroğlu ile birlikte Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Programına katıldık.Eserleri ve hikmetli öğretileri ile günümüzü dahi aydınlatan Hacı Bektaş-ı Veli’yi saygı ve rahmetle anıyorum,"dedi.
 

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ