EYÜPSULTAN'DA MATAMATİK EVİ AÇILDI

EYÜPSULTAN'DA MATAMATİK EVİ AÇILDI

Eyüpsultan Belediye Başkanı Başkan Deniz Köken’in İstanbul’da bir ilk olarak hayata geçirdiği, öğrencilere matematiği öğretmenin farklı, kolay ve eğlenceli yolunu sunan Matematik Evi kapılarını açtı.

Öğrencilere, rakamlarla oynayarak, formüllere dokunarak, problemleri severek çözme imkanı sunan Matematik Evi’nin açılışına üniversitelerin matematik bölüm başkanları, matematik öğretmenleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“ÇOCUKLARA MATEMATİĞİ SEVDİRMEK İSTİYORUZ”

Açılış öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Deniz Köken, matematiği sevimsiz olmaktan çıkarıp, sevimli hale getirmek istediklerini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle çocuklara matematiği sevdirmek istiyoruz; çünkü Endüstri 4.0 çağını yaşıyoruz, bilim ve yazılım çağı. Bunun da alt malzemesi matematik. Matematiği çocuklara sevdiremezsek biz bu bilim çağını kaçırırız. Birinci çıkış noktamız buydu. İşin içine girince olayın büyük küçük herkesi kapsadığını gördük. O yüzden çok kapsamlı bir Matematik Evi oldu. Gelen talepleri de gördükten sonra buranın da yeteceğini düşünmüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte bir tane daha buradakinin daha kapsamlısını Eyüpsultan bölgesinde metro istasyonuna yakın bir merkezde yapmamız gerekecek gibi gözüküyor. Ama öncelikle burada deneyimleme yapacağız, eksiklerimizi göreceğiz. Biz daha öncesinde ilçemizdeki matematik öğretmenleri ile bir araya geldik, onların da fikir ve görüşlerini aldık."

 

“ÇOCUKLAR, GÜNLÜK HAYATIMIZDA MATEMATİĞİN NASIL KULLANILDIĞINI GÖRECEKLER”

Matematik Evi’nde matematiğin günlük hayatımızda ve yaşantımızdaki yerini çocuklara göstermek istediklerini dile getiren Başkan Deniz Köken, "Aslında Matematik Evi’ni çok daha önceden tamamladık ama pandemi oldu, araya yaz tatili girdi. Asıl hedefimiz bilimin merkezi olan matematiği, Mimar Sinanların eserlerini ortaya koyarken nasıl yararlandığını, tıpta nasıl yararlanıldığı, musikide matematiğin ehemmiyeti neydi, burada bunların hepsini görmüş olacağız. Burada Da Vinci’nin köprüsü'nün maketi var, çocuklarımız üzerine çıkacaklar neler olup olmadığını ve müzikte matematik nerede var, dizilimlerde, kubbe yapımlarında nasıl bir matematik dehası var onu görecekler" dedi.

 

“MATEMATİK EVİ’NDE ŞİMDİDEN KONTENJANLAR DOLDU”

Matematik Evi’nden ilk, orta ve lise öğrencilerinin tamamının faydalanacığını, şimdiden kontenjanların dolmaya başladığını belirten Başkan Deniz Köken, "Burada bir ders 45 dakika sürüyor. Bir grup dışardaki argümanlarla oyalanırken, diğer bir grupta içerde olacak. Aynı anda 25 – 30 kişiyi içeri alabiliriz. İlk orta ve lise öğrencilerinin tamamı sırayla buradaki imkanlardan yararlanabilecek. Aslında matematiği oyunlarla öğretme tekniği bu. Bende uygulamayı burada görünce olayın ne kadar farklı bir boyutta olduğunu farkettim. Bu işe bizim girme sebebimiz de bundan dolayı oldu. Matematiği mutlaka sevimli hale getirmemiz gerekiyordu. Buna gayret ettik. Şu kontenjanların çoğu dolu gibi gözüküyor. Matematiği sevmeye devam edelim. Bunu İstanbul'un her yerine yaymamız lazım. Hatta Türkiye'nin projesi olması lazım. Biraz daha büyütülebilir. Biz ilçe belediyesi kapsamında belki bundan bir tane daha yapabiliriz; ama İstanbul’da da Türkiye’de yaygınlaştırılması lazım" şeklinde konuştu.

“EYÜPSULTAN’DA HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİĞİM DÖRT ÖNEMLİ KONU VAR”

"Eyüpsultan’da çocuklar ve gençler için hayata geçirmek istediğim dört önemli konu var" diyen Başkan Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle çocukları matematikle buluşturacağım, iki at binme ile buluşturacağım, üç beşinci sınıfa geçerken herkes yüzme öğrenecek, dört ata sporlarından bir tanesi daha olan okçuluk. Dört koldan iki havuz, bir binicilik, okçuluk ve matematik olmak üzere dört ayrı argümanda çocuklarımıza bu hizmetleri vermek istiyoruz. Ben ilkokul, ortaokul bittiğinde çocuklarımızın bu dört farklı branştan birinde bizimle hemhal olduğunu görmek istiyorum"

Açılış öncesi Matematik Evi’nde verilecek olan eğitimlere örnek olması açısından iki küçük sunum yapıldı. Başkan Deniz Köken, ilk olarak kare tekerlekli bisikleti kullanırken, hemen ardından matematik dizilimlerden faydalanılarak çubuklarla yapılan mini bir köprünün üzerinden geçerek sağlamlığını test etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Başkan Deniz Köken, misafirlerle birlikte Matematik Evi’ni gezdi.

Açılış sonrası günün hatırası olarak ise davetlilerle matematik küpleri hediye edildi.

ÇOCUKLAR EĞLENEREK MATEMATİK ÖĞRENECEK

Müze sergi konseptinde yapılan Matematik Evi, günlük hayattaki matematiğin gerçek, eğlenceli ve ilginç taraflarına dikkat çekerek, Altın Oran’dan, Da Vinci Köprüsü’ne, Mimar Sinan'ın yapılarındaki muhteşem fikirlerden, perspektife öğrencileri matematiğin gizemli dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

SİNGAPUR MATEMATİĞİ İLE ÇOCUKLAR MATEMATİĞİ DAHA KOLAY ÖĞRENECEK

Uzman matematik öğretmenleri ve rehberlerle Singapur matematiği ile ilgili deneyime dayalı dipnotlar ve bilgilerin paylaşıldığı Matematik Evi’nde İlköğretim müfredatından, üst düzey matematiğe kadar her seviyeye uygun birçok örnek uygulama bulunuyor.

EZBERCİ, KALIPLARDAN UZAK BİR MATEMATİK EĞİTİMİ...

Ayrıca açık havada teorik ve uygulamalı eğitim ve etkinlikler ile sınıfa bağlı kalmadan ezberci kalıplardan uzak çalışmaların sunulacağı Matematik Evi’nde söyleşiler, yazar etkinlikleri, sempozyumlar, film gösterimleri, sergiler ve festivallerle birlikte her yaştan insanın yaşantılarıyla matematik ilişkisini kurması ve görmesi gerçekleştirilecek.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ