KIYAK İHALE'YE SANCAKTEPE'DEN ORTAK TEPKİ

KIYAK İHALE'YE SANCAKTEPE'DEN ORTAK TEPKİ

 

 Sancaktepe Belediyesi’nin gençlik kampı yapılacağını açıklayarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kiraladığı Şile ilçesindeki 190 bin metrekarelik araziyi Sancaktepe  AK Parti  ilçe yöneticisine kiraladığı ortaya çıkmıştı.

Sancaktepe Belediyesi, 12 Ağustos tarihinde “Orman İçi Dinlenme Yeri Kiraya Verilecektir” başlığıyla bir kiralama ihalesi düzenledi. İhale kapsamında 190 bin metrekarelik ormanlık arazinin tüm yapı ve tesislerin işletme hakkıyla birlikte 10 yıl süreyle kiraya verileceği belirtildi.
Şile’deki denize sıfır ormanlık arazi eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem döneminde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiralanmıştı. Araziye gençlik kampı yapılacağı açıklansa da proje aradan yıllar geçmesine rağmen hayata geçirilmemişti.
Son günlerde bu konuyla ilgili Sancaktepede çeşitli siyasi partilerden tepkiler yükseliyor..
Sancaktepe Büyük birlik Partisi'nin tepkisinden sonra bir güçlü ortak tepki 'de  Sancaktepe CHP, İYİ Parti ve Gelecek partisi ilçe başkanlarından geldi.
Sancaktepe CHP İlçe merkezinde bir  araya  gelen üç  ilçe başkanı ortak bir metin hazırlayarak kamuoyu açıklaması gerçekleştirdiler.
işte o Basın  açıklaması,

Sancaktepe’nin değerli insanları, ekonomik krizden geçtiğimiz bu günlerde Sancaktepe’nin geleceğinden endişe duyuyoruz!
Şile Orman İşletme şefliği Amenajman planı 3. Ve 4. Bölmeleri içinde kalan yaklaşık 200.000 m² denize sıfır Kültür Ormanı (Çamlık) C tipi ‘’Kıran Dere Mesire Yeri’’ Gençlik Kampı Yapılması koşulu ile geçmiş yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığınca 29 yıllığına Sancaktepe Belediyesine kiralanmıştır. Sancaktepe Belediyesi Kiralama tarihinden günümüze kadar maddi olanaksızlıkları gerekçe göstererek Gençlik Kampını yapmamıştır. 
Bu gelişmeler üzerine Sancaktepe Belediyesi bu araziyi bir AKP İlçe Yöneticisinin tek başına katıldığı ihale ile 10 yıllığına kiralama amacı dışında Turistik Tesis Yapılmak üzere 3. Şahsa kiralamıştır. Bu şekilde Kamu-Gençlik yararına Tarım ve orman Bakanlığından Kiralanan yerin Mesire Yeri 3. Şahsa birey ve kişi yararı gözetilerek turistik tesis yapmak üzere kiralanmıştır. Burada C tipi mesire yeri olan Kırandere Mesire Yerinin Sonradan bina yapılması için A tipi mesire yeri statüsüne sokulması da ilginçtir.
Son günlerde Sancaktepe de ilçe kamuoyu ve bizlerin yakından takip ettiği birtakım skandalların ardı arkası kesilmeksizin devam ediyor.
Daha önce de, AKP Önceki Dönem Sancaktepe İlçe Başkanının yakınlarına verilen park ihaleleri ve en son olarak da Sancaktepe AKP İlçe Yöneticisine verilen Şile’deki bu arazinin İhale haberinin ardından; AKP ilçe başkanı apar topar istifa ettirilmiş, AKP’nin yolsuzlukları sokağa saçılmış, paralel rant şebekesinin bir ucu da Sancaktepe Belediyesine dayanmıştır.
Sancaktepe Belediyesinde görev yapan 2 belediye başkan yardımcısı ve bir müdür peş peşe görevden el çektirilmiş, ancak bu değişiklikler karşısında Sancaktepe halkına tek bir açıklama dahi yapılmamıştır.
Buradan Sancaktepe Belediye Başkanı Sn. Şeyma Döğücü’ye Soruyoruz!
-Başkan yardımcısı ve müdürlerinizi görevden almanızın gerekçesi rant paylaşımı kavgasının sonucu mudur?  
-Belediyenizin içinde çöreklenmiş üst düzey bir takım şebekenin olduğu, yurttaşların imar mevzuatına uymayan durumlarını önce şikayet konusu yapıp, sonra bu sorunları menfaat ve çıkar karşılığı el altından çözdüğü iddiaları doğru mudur?
- Görevden apar topar el çektirdiğiniz başkan yardımcılarınızın ve müdürlerinizin hukuk dışı yollara saptıysa haklarında savcılık veya adli makamlara herhangi bir şikayetiniz söz konusu mudur?
Yurttaşlarımız ekmeğini, alın teri ve emeğiyle kazanırken; bir kısım siyasal mutlu azınlık politik kimliklerini kullanarak, kamu mallarından haksız zenginleşmeyi kendilerine yaşam biçimi haline getirmişlerdir. Siyaseti topluma hizmet aracı değil, zenginleşme aracı olarak gören bu siyasal azınlığın; tepeden tırnağa içine düştüğü çürümüşlük ve yozlaşmanın bir örneği de ilçemizde yaşanmış ve ortaya dökülmüştür.
 Bizler  CHP, İYİ Parti ve GELECEK Partisi olarak Sancaktepe Belediye Başkanı Sn. Şeyma Döğücü’den kamu ve yurttaşlarımız adına açıklama bekliyoruz.
CHP İLÇE BAŞKANI :  MUHARREM AYDIN 
İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI :  SEZGİN ÖZTÜRK 
GELECEK PARTİSİ İLÇE BAŞKANI  :  MUSTAFA KARLI

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ