MİLLİ GÖRÜŞ KARIŞTI

MİLLİ GÖRÜŞ KARIŞTI

MİLLİ GÖRÜŞ KARIŞTI

 

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Millet İttifakı'yla birlikte hareket eden Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'na karşı hareket başlattı.

Karamollaoğlu yönetiminin muhalefet bloğuna destek vermesini eleştiren Asiltürk, "Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri Millî Görüş'e kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak" açıklaması yaptı.

Bunun üzerine parti sözcüsü Birol Aydın, tüzük gereği partinin nasıl kongre kararı alacağının belli olduğunu belirterek "Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur" açıklaması yaptı.

Saadet Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Asiltürk'ün hazırlığından parti yönetiminin de Twitter'daki paylaşımlarını görene kadar haberi olmadı.


Karamollaoğlu’ndan Asiltürk’e sert yanıt
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  partisinin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün kurultay çıkışına yanıt verdi. Karamollaoğlu, "Açıklamaları Oğuzhan Bey'i bağlar. Parti içi meselelerimizi kamuoyunda tartışmayı doğru bulmuyorum" dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine, “Bugün kalabalıksınız, A Haber bile gelmiş” diye gülümseyerek başlayan Karamollaoğlu, Asiltürk’ün son hamlesine ilişkin de açıklama yaptı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK)  Başkanı Oğuzhan Asiltürk, sosyal medya hesabından yaptığı 50 maddelik açıklama ile Milli Görüş hareketi içerisinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na karşı kurultay çalışmalarına başladığını duyurdu.

Parti içerisinde yeni bir liste hazırlayacağı belirten Oğuzhan Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri, Millî Görüşe kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak. Rabbimiz hayırlı hizmetler yapmalarını nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLAMALARI KENDİNİ BAĞLAR”

Asiltürk'ün açıklamalarına yanıt veren Karamollaoğlu ise “Ben parti meselelerimizi kamuoyunda tartışmaya hiçbir zaman bugüne kadar girmedim bundan sonra da girmemekte kararlıyım. Onun için o açıklamalar Oğuzhan beyi doğrudan doğruya bağlar. Kendisiyle de görüşeceğiz bundan dolayı başka bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. Yani parti içi meseleleri kamuoyu ile paylaşmak, ülkenin problemlerini çözmekle alakalı bir konu değil diye düşünüyorum” dedi.

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ