REKLAM İÇİN GÜZELİM AĞACI KATLETTİLER !

REKLAM İÇİN GÜZELİM AĞACI KATLETTİLER !

"BUDAMA" ADI ALTINDA GÜZELİM AĞACI KATLETTİLER!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin metro çalışmaları sırasında Sultanbeyli’de yapılan ağaç kıyımının yankıları sürerken benzer bir olay da Sancaktepe 'de yaşandı.

Sancaktepe ’nin en işlek caddelerinden biri olan Alparslan Caddesi üzerinde bulunan Günsan Trafik isimli fabrikanın önündeki kaldırımda yer alan ağaç, önceki günlerde fabrika çalışanları tarafından "budanma" adı altında deyim yerindeyse katledildi. Çevre halkı tarafından fark edilen bu ağaç katliamına tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Fabrika tabelasını kapattığı gerekçesiyle kesildiği iddia edilen ağacın olduğu bölgeye giden saha ekibimiz incelemelerde bulundu. Tabelası kapanmasın diye budama adı altında kesilen ağaç ile ilgili firmaya ulaşan muhabirimiz, ismini vermek istemeyen çalışanlardan birine "Ağaç, fabrika tarafından mı, yoksa Sancaktepe Belediyesi tarafından mı kesildi?" sorusunu yöneltti. Bu soruya yanıt vermek istemeyen firma çalışanı, saha ekibimizin numarasını alarak telefonu kapattı. Ancak bir süre sonra muhabirimiz ile iletişime geçen firma yetkilisi Murat bey, fabrikanın önündeki ağacın kendileri tarafından kesildiğini doğruladı.

Sırf tabelasını kapatıyor diye ağaç katliamı yapan firmanın sahibinin yeğeni olduğunu belirten Murat Bey ile muhabirimiz kesilen ağacın yanında incelemelerde bulundu. Ağacı ortadan ikiye ayırmalarını "Budalamak" olarak nitelendiren şahıs, konuyla ilgili haber yapılmaması ricasında bulundu. Yapmış oldukları ağaç katliamına dayanak arayan şahıs, daha da ileri giderek topu belediyeye atıp "Onlar budamayı unuttuğu için biz budadık" ifadelerini kullandı.

Günsan Trafik firmasına ait tabelanın tam üzerinden geçen elektrik kablosu ve tabelanın yola aşırı çıkmış olması da güzergahı çok kullanan ağır vasıtalar ve vatandaşlar için faciaya davetiye çıkartıyor.

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ