Sancaktepe'de Hafızlık merasimi yapıldı

Sancaktepe'de Hafızlık merasimi yapıldı

Sancaktepe Müftülüğüne bağlı Mimar Sinan Erkek Kur’an Kursu'da hafızlığını ikmal eden 20 öğrenci için Hafızlık icazet merasimi düzenlendi.
İcazet Merasimine Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya,  Reisu’l-Kurra Mustafa Demirkan,  Sancaktepe Belediye Başkan Vekili Nazım Çiftçi, Sultanbeyli Müftüsü ve Sancaktepe Müftü Vekili Hasan Erdoğan, Emekli Müftü Ahmet Yayla, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, İstanbul’un çeşitli yerlerinde ve ilçemizde görev yapan hocalarımız, hafızlarımız ve hafızlarımızın değerli aileleri katıldı. 

 


Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Mimar Sinan Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Hasan Yılmaz yaptı. Konuşmasında Mimar Sinan Erkek Kur’an Kursu hakkında bilgiler verdi. Kur’an Kursunun açılışından günümüze kadar yaklaşık 60 öğrencinin hafız olduğunu söyleyen kurs yöneticisi Hasan Yılmaz, yapımından itibaren maddi ve manevi destek veren ve hafızlar için hazırlanan hediyelerde katkısı olan kurum ve hayırseverlere teşekkür etti. 
Açılış konuşmasının akabinde selamlama konuşmasını Sultanbeyli Müftüsü ve Sancaktepe Müftü Vekili Hasan Erdoğan yaptı. Konuşmasında Kuran-ı Kerim okumanın ve ezberlemenin öneminden bahsederek hafızlığını tamamlayan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Ayrıca hafızlarımızin yetişmesinde en büyük emeğin hocaları tarafından verildiğini söyleyerek onları yetiştiren hocalarımıza teşekkür etti.
Selamlama konuşması akabinde ise Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya hitapta bulundu. Hitabında icazet merasimine katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek icazet alan hafızlarımızı tebrik etti. Ayrıca hafızların yetişmesinde emeği olan hocalarımıza ve hafızlarımızın değerli ailelerine teşekkür etti.

 


Hocalar tarafından  icra edilen Kur’an-ı Kerim Ziyafeti sonrasında Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan tarafından yapılan dualarla devam eden program, hafızlığını ikmal eden 20 öğrenci'nin icazet belgelerini ve hediyelerini almalarıyla tamamlandı.
Ayrıca program sonunda başta Reisu'l-Kurra Mustafa Demirkan ve Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya olmak üzere programın hazırlanmasında, sunumunda ve icra edilmesinde katkısı olanlara hediye ve plaket takdim edildi.

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ