SANCAKTEPE'DE ZEMİN ALTI OTOPARK TEMELİ ATILDI

SANCAKTEPE'DE ZEMİN ALTI OTOPARK TEMELİ ATILDI

24 Haziran Cuma günü Sancaktepe Belediyesi yanında bulunan  zemin altı Otoparkının temel atma törenine Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar, MHP ilçe Başkanı Arzu Karaalioğlu, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

İlçedeki  park sıkıntısını azaltmak için önemli bir çalışma başlatan Sancaktepe Belediyesi, bu aşamada İBB tarafından yapımı durdurulan ve Belediye hizmet binası yanında bulunan üç katlı zemin altı katlı otoparkın yapılması için ilk adımı attı.Her bir katı 3,800 m2 olan ve toplamda 11,400 M2 olan katlı oto park 2023 yılının Ocak ayında hizmete açılacak.

 

Törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Gönül isterdi ki ilçemizin marka değerini yükseltirken İBB’nin ilçemize yönelik sözlerini tutmasını isterdik. Bu katlı otoparkımız 2017 yılında planlanmış olup İBB tarafından 2017 yılında Sancaktepe Belediyesi Zemin Altı Kat Oto Parkı olarak ihale yapılmış ve alan şirket kazı işlemine başlamıştı. Ülkemizde secim süreci ile beraber 2019 yılında yapılan seçim ile Sancaktepe halkının teveccühü ile biz göreve geldik. Bildiğiniz gibi bu projemiz seçim vaadimizde İBB ile birlikte yapacağız diye vaadimiz vardı. Ancak 2019 yılında İBB’ye Projeyi devam ettirelim dediğimizde maalesef olumsuz bir tavırla karşılaştık İBB tarafından bizlere bu projenin tahsisini bize yaparsanız biz devam ettiririz cevabıyla karşılaştık. Bu gibi siyasi bir tavırla karşılaştık. Bu durumu Sarıgazi mahallesinde otopark, Pazar projemizde de karşılaşıyoruz. Neyse ki orayı çözdük” dedi.

 

 

Sancaktepe Belediyesi olarak yapmaya karar verdiklerine dile getiren Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Belediyemizin yanında hafriyatın alınmış olması nedeniyle çökme tehlikesi olan bu alan için projeyi İBB tarafından bize devredilmesi ile birlikte projeyi revize ederek bugün temelini atıyoruz.İlçede ki park sorununa büyük çözüm olacak parkımız inşall 2023 yılının ocak ayında sevgili vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından Zemin altı otopark temeli dualar eşliğinde atıldı.

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ