SANCAKTEPE BELEDİYE SPORUN BASARILARI SINIRLARI ASIYOR

SANCAKTEPE BELEDİYE SPORUN BASARILARI SINIRLARI ASIYOR

Sancaktepe Belediye Spor Kulübü kapılarını medya'ya açtı


Sancaktepe Veysel Karani mahallesinde bulunan Sehit Selim Topal spor kompleksi içinde yer alan Sancaktepe belediye spor katıldığı Ulusal ve Uluslararası şampiyonalarda aldığı kupa ve madalyalarla adından sıkca söz  ettiriyor.

Geçtiğimiz gün Bölgede yayın yapan medya temsilcileri ile bir araya gelen Sancaktepe belediye spor Başkanı Yunus Ustahabipoğlu spor külüpleri ile ilgili  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Baskan Ustahabipoğlu yaptığı açıklmada; kulübün sportif başarılarına değindi. Sporun yeri ve önemine değinen Ustahabiboğlu, sporun yarının geleceği olduğunu ifade etti.
2019’dan beri kulübün başkanlığını yürüten Av. Yunus Ustahabioğlu, bugüne kadar kulübün, katıldığı Ulusal ve Uluslararası şampiyonalarda 1083 altın, 903 gümüş ve 987 bronz madalya olmak üzere toplam 2 bin 973 madalya kazandığını söyledi. “Kulübümüzde toplam 2 bin 792 sporcumuz faal olarak yarışmalara katılmaktadırlar.” diyen Ustahabioğlu, kulübün branşlara göre tablosunu şöyle çizdi: 
Atletizm :  Kros takımımız Süper Ligde mücadele etmektedir. Birçok sporcumuz Ulusal / Uluslararası müsabakalarda derece almışlardır.
Futbol: A Takımız: 2.Amatörde U-11,12,13,14, 15,16,17,18 yaş gruplarımızda kendi liglerinde mücadele etmektedirler.
Kadın Futbolu : Bu yıl kurulan kadın futbol takımımız 3.Ligde şampiyon olarak  2.Lige yükselmiştir.
 Güreş: Serbest ve Grekoremen erkekler olmak üzere Türkiye Süper Ligde mücadele etmekteyiz. Bu branşta 2 kez Süper Lig 3. Ve Türkiye Kupası Şampiyonluğu elde edilmiştir. Minikler, yıldızlar, gençler, U-23 ve A Takımı olarak faaliyet göstermekteyiz. Bu branşımızda birçok Ulusal / Uluslararası başarılar elde edilmiştir. 

 


Judo: Bayan judo takımımız Türkiye Bayanlar Süper Ligde mücadele etmekte olup 2019 ve 2020 yılı Süper Ligi 3.olarak tamamlamışlardır. 
Karate: Altyapı ve Müsabık sporcularımıza yönelik antrenman ve çalışmalar devam etmektedir.
 Kick Boks – Muay Thai – Wushu : Bu branşlarımızda ta Ulusal ve Uluslararası başarılarımız dikkat çekmektedir. Birçok Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarımız bulunmaktadır..


Taekwondo: Bu branşta 465 faal sporcumuz bulunmaktadır. Bunlar daha ziyade gençler düzeyindedir. Yapılan Ulusal ve Uluslararası birçok yarışmalarda madalya alan sporcularımız bulunmaktadır.
Vücut geliştirme ve Fitness ( Bilek Güreşi ): Bu branşta da Ulusal / Uluslararası Şampiyonalarda dereceler elde edilmiştir.
Hentbol: Erkekler A takımımız 2.Ligde mücadele etmektedir. Altyapılar olarak ta Erkekler Minikler,Yıldızlar ve Gençler olarak altyapı liglerinde mücadele edecekler. 


Ampute Futbol: Sosyal farkındalık oluşturmak ve bedensel engelli vatandaşlarımızın spor yapmaları hususunda onlara destek olabilmek için oluşturulan takımımız bu sene 2.Ligde şampiyon olarak 1.Lige yükselmiştir. 
Voelybol : Miniklerde alt yapı düzeyinde hizmet sunmaktayız.
YEREL YÖNETİMLERE ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜSÜYOR 
“Yerel yönetimler sporu bir yerel kamu hizmeti olarak görmek zorunda” diyen Kulüp Başkanı Ustahabipoğlu, “Sporun her branşına hizmet edecek dev tesislerin, spor komplekslerinin, konaklama mekânlarının ve alt yapının merkezi yönetim tarafından yapılması gerekmekte ancak, bunların sevk ve idaresi için yerel yönetimlere çok büyük görevler düşmektedir. Nitekim günümüz yerel yönetimleri; yol, kaldırım ve temizlik hizmetlerinin ötesine geçerek teknolojide, kültür sanatta ve sporda yeni ufuklar çizmesi bir mecburiyet halini almıştır.” şeklinde konuştu.

Ustahabipoğlu şöyle devam etti: “Toplumsal ve kültürel kaynaşmada, Bedeni, Ruhi ve Fiziksel anlamda sağlıklı nesillerin yetişmesinde, Uyuşturucu ve her tür bağımlılıkla mücadelede, Suçların önlenmesinde, Cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırma gibi sayısız toplumsal yarar sağlayacağı aşikârdır. Yerel Yöneticiler için son olarak şunu ifade etmeliyiz ki; Yarınlar için çözüm gençlerdedir, Tüm endişeler için çözüm gençlerdedir, Enerjik olmak istiyorsanız çözüm gençlerdedir ve en önemlisi sağlam bir toplumsal yapı inşa etmek istiyorsanız çözüm gençlerdedir.”
 Sporun uluslararası etkisine de değinen Başkan Ustahabipoğlu, “Günümüzde sporun ulaştığı nokta itibariyle ekonomik, sosyal, kültürel, politik ve yarışmaya yönelik haliyle, kitleler üzerinde bıraktığı etki ve yarattığı imkân çok büyüktür bu yönüyle spor; devletlerin en büyük propaganda aracı haline gelmiştir. Tüm milletlerin dil duvarlarını aşarak bayrağını dalgalandıran bir rüzgârdır spor.  Yanı başımızda süren filistin savaşını bitirebilecek çok büyük mesajların spordan geleceğini unutmayın.” dedi.

 

 

 

0 YORUMLAR

    Bu KONUYA henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yaz...
YORUM YAZ